Næringsminister Iselin Nybø og kaptein Rune Andreassen ombord på MS Fridtjof Nansen. Foto: Trond Viken, NFD

Publisert 24.06.2020 12:23, oppdatert 24.06.2020 12:23 - Nærings- og fiskeridepartementet - tips@stottmedia.no

Åpner for cruise langs norskekysten

Regjeringen åpner for at cruiseskip fra utlandet kan seile langs norskekysten i sommer.

  

– Jeg er glad for at utenlandske cruiseturister kan få oppleve norskekysten i sommer. Endringen vi nå gjør betyr at Hurtigruten og andre rederier kan frakte passasjerer fra utlandet til kysten vår. Dette er et ledd i en forsiktig og forsvarlig gradvis åpning av næringsaktivitet. Så får vi håpe at situasjonen fremover gjør at vi kan åpne opp ytterligere, sier næringsminister Iselin Nybø. 

Regjeringen endrer covid- 19 forskriften og åpner nå for kystcruise langs norskekysten. Det betyr at Hurtigruten og andre rederier kan ta med seg utenlandske passasjerer i sommer. Skipene kan ikke gå til havn eller sette i land mannskap eller passasjerer. De kan imidlertid arrangere aktiviteter på vannet med skipets eget utstyr – som  for eksempel kajakkpadling. 

Ordningen skal i første omgang gjelde til 20. juli. Rederiene som ønsker å ta med seg utenlandske cruiseturister må søke og få godkjent smitteplaner før de kan operere.

– Det er viktig at det følges strenge smittetiltak om bord. Cruiseskipene er vant til å håndtere meget strenge krav til hygiene og smittekontroll.  Og selv om passasjerene ikke kan gå i land, tror jeg dette vil gi turistene gode opplevelser og styrke Norge som reisemål, sier næringsministeren.

Les også